Bespovratno: Mladi bračni parovi dobili po milion dinara za kupovinu seoske kuće

Trideset mladih bračnih parova dobilo je od Pokrajine po milion dinara bespovratno za kupovinu seoskih kuća.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.06.2019.

14:45

Bespovratno: Mladi bračni parovi dobili po milion dinara za kupovinu seoske kuće
FOTO:B92, Nataša Stojanoviæ

Njima su uručeni ugovori u Pokrajinskoj vladi, koja je za ove namene, a po osnovu konkursa Zavoda za ravnopravnost polova, izdvojila ukupno 30 miliona dinara.

"Danas je bitan dan za vojvođansko selo, za AP Vojvodinu, a pre svega za vas, 30 mladih bračnih parova, jer ste imali privilegiju da sami birate kuću u kojoj ćete da živite, a mi smo tu da pomognemo samo u finansijskom smislu”, rekao je mladim bračnim parovima pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

On je podsetio da Pokrajina petu godinu zaredom uručuje ugovore mladim bračnim parovima, da je ovo šesti konkurs i da je do sada za ove namene izdvojeno ukupno 241 milion dinara.

Do kraja godine trebalo bi da bude raspisan još jedan konkurs za dodelu novih 30 ugovora.

Od 465 naselja u Vojvodini, 52 su gradska, a ostala seoska. U 74 seoska naselja živi manje od 1.000 stanovnika, u 50 manje od 500, u 43 manje od 200, u 13 manje od 100, a u četiri čak manje od 50 stanovnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: