Nesuglasice: Rijad hoće skuplju naftu, Rusiji odgovara 60-65 dolara za barel

Rusija i Saudijska Arabija ne mogu da usaglase mišljenje o tome kolko bi nafta trebalo da košta po barelu, kazao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2019.

14:08

Nesuglasice: Rijad hoće skuplju naftu, Rusiji odgovara 60-65 dolara za barel
Foto: Epa/MAXIM SHIPENKOV

Dok zvanični Rijad želi da nafte bude skuplja, Rusiji odgovara cena između 60 i 65 dolara po barelu.

Međutim, ruski predsednik rekao je da njegova zemlja ostaje posvećena saradnji sa Organizacijom zemalja izvoznika nafte (OPEC) u pogledu obima proizvodnje.

Govoreći na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, Putin je dodao da glavni proizvođači nafte moraju da uzmu u obzir smanjenu proizvodnju u Iranu i Venecueli, kao i probleme u Libiji i Nigeriji, kada određuju buduće cene nafte i obim proizvodnje.

Prethodno je ruski ministar energetike Aleksandar Novak kazao da obim proizvodnje nafte u Rusiji ove godine neće biti povećan zbog štete na naftovodu "Družba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: