Ukidanje disbalansa: Amerika i Japan na pragu novog trgovinskog sporazuma

Donald Tramp je u subotu tokom posete Japanu rekao da se dve zemlje "bliže" dogovoru kojim će okončati prednost Japana u međusobnoj trgovinskoj razmeni.

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2019.

07:50

Ukidanje disbalansa: Amerika i Japan na pragu novog trgovinskog sporazuma
Foto: Epa/Leigh Vogel

"Japan je imao znatnu prednost mnogo, mnogo godina, ali to je u redu, možda nas zato toliko vole", rekao je Tramp na sastanku sa japanskim poslovnim liderima.

Dodao je da se SAD nadaju kako će tim trgovinskim "ispraviti trgovinski disbalans, ukloniti prepreke izvozu Sjedinjenih Država i obezbediti pravičnost i reciprocitet" u trgovini sa Japanom.

Tokom svoje četvorodnevne posete Japanu, Tramp se sastaje sa premijerom Šinzo Abeom, kao i sa novokrunisanim carem Hirohitom.

Pred ovu posetu ambasador SAD u Japanu Vilijam Hagerti kazao je da Tramp želi da finalizuje trgovinski sporazum sa Japanom u narednih nekoliko nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: