Hoće da otme tržište: Indijski milioner bacio rukavicu u lice Bezosu

Najbogatiji čovek Azije Mukeš Ambani, vlasnik kompanije Rilajans indastriz bacio je rukavicu u lice Džefu Bezosu, vlasniku Amazona i najbogatijem čoveku sveta.

Izvor: CNBC

Četvrtak, 23.05.2019.

14:26

Hoće da otme tržište: Indijski milioner bacio rukavicu u lice Bezosu
FOTO: Depositphotos, VadimVasenin

On, naime, planira da pokrene svoju platformu za elektronsku trgovinu – Rilajans ritejl (Reliance retail), a ciljna grupa su mu upravo mušterije Amazona.

Ambanijev cilj je da razvije internet-trgovinu sličnu kompaniji Alibaba, koja će omogućiti trgovcima koji ne prodaju robu onlajn da je ponude indijskim potrošačima.

On nije želeo da otkrije sa kim bi sarađivao.

Najbogatiji čovek Azije Mukeš Ambani, predsednik kompanije Rilajans indastriz (Reliance Industries) bacio je rukavicu u lice Džefu Bezosu, vlasniku kompanije Amazon.

Indijsko tržište je veoma perspektivno, piše CNBC.

Ima 500 miliona korisnika interneta i elektronska trgovina raste 30 odsto godišnje. Naime, Indija se već neko vreme intenzivno digitalizuje.

Putem mobilnog operatera Jio oni se stalno povezuju na internet i sve češće kupuju onlajn kada su u pokretu.

Da li će Džef Bezos odgovoriti na ovaj izazov još nije poznato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: