Težak udarac za SAD: Nemačka insistira na završetku gasovoda "Severni tok 2"

Nemačka odbacuje eksteritorijalne sankcije koje bi SAD mogle da uvedu kompanijama koje učestvuju u izgradnji gasovoda "Severni tok 2".

Izvor: Sputnik

Četvrtak, 23.05.2019.

08:15

Težak udarac za SAD: Nemačka insistira na završetku gasovoda
Foto: Depositphotos, photojimdp

Ovo je na konferenciji za novinare rekla predstavnica Ministarstva ekonomije Nemačke.

Ranije je agencija Blumberg saopštila da je američki ministar energetike Rik Peri izjavio da Vašington planira da uvede sankcije protiv "Severnog toka 2". Pretpostavlja se da će Predstavnički dom i Senat SAD pripremiti nacrt zakona o ograničenjima za kompanije koje učestvuju u projektu „Nord strim 2“.

"Upoznati smo s tim saopštenjima, ne komentarišemo ih. Principijelno odbacujemo eksteritorijalne sankcije", izjavila je predstavnica Ministarstva, piše Sputnjik.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa od obale Rusije, kroz Baltičko more, do Nemačke. Gasovod će proći kroz teritorijalne vode ili isključive ekonomske zone Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke. Od tih zemalja operator projekta "Nord strim 2" treba da dobije dozvolu za izgradnju još samo od Danske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: