Interna naredba: Još jedna britanska firma obustavlja saradnju s Huavejom

Zaposlenima britanskog Arm holdinga prošle nedelje rečeno je da obustave svaku saradnju sa Huavejom, objavio je BBC danas nakon uvida u interne dokumente Arma.

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2019.

12:54

Interna naredba: Još jedna britanska firma obustavlja saradnju s Huavejom
Foto: Epa/TOMS KALNINS

Arm, koji je u vlasništvu Softbank grupe, navodno je naredio da se "svi aktivni kontakti, ovlašćenja i bilo kakvo tekuće angažovanje" sa Huavejom obustave.

Tehnološka kompanija koja se bavi dizajniranjem poluprovodnika je potvrdila da se pridržava sankcija koje su uvele Sjedinjene Države, zemlje porekla mnogih tehnologija u čijem je dizajniranju učestvovala, ali je odbila da komentariše detalje tog izveštaja.

Jedan analitičar je tu odluku opisao kao, ako postane dugoročna, „nepremostiv udarac“ za Huaveijevo poslovanje. Rekao je kako bi to u velikoj meri umanjilo sposobnost te firme da razvija sopstvene čipove, od kojih su mnogi sada izgrađeni na Armovoj tehnologiji, za koju plaća licencu. Arm takođe ima kancelarije u San Hozeu, Vašingtonu, Arizoni, Teksasu i Masačusetsu, iako je sedište kompanije u Kembridžu u UK.

Huavej koristi Armovu tehnologiju za pravljenje sopstvenih čipova, ističe se u izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: