Pregovori s vladom propali: Gigant gurnut u bankrot

Britiš stil ide u bankrot nakon što su razgovori Grejbula i vlade završeni bez dogovora da se firma spasava, rekli su izvori iz sindikata danas medijima.

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2019.

12:02

Pregovori s vladom propali: Gigant gurnut u bankrot
Foto: Epa/INDSEY PARNABY

Državni organi preuzeće kontrolu nad kompanijom tokom procesa proglašavanja nesolventnosti, dok će Ernst&Jang delovati specijalni menadžer i potražiti kupca za Britiš stil.

Britiš stil oteran je u likvidaciju danas iako će drugi po veličini proizvođač čelika nastaviti da snabdeva svoje potrošače, saopšteno je iz te kompanije, prenosi Rojters.

"Radnici će nastraviti da primaju plate i rade", saopšteno je.

Taj potez ugroziće oko 5.000 radnih mesta u zemlji jer Britiš stil zapošljava 3.000 ljudi u Skentorpu i još 800 u Tisajdu na severoistoku Engleske.

Najavljeno je i da će uskoro biti objavljen poseban izveštaj Britiš stila o tome.

Juče je lider Laburističke partije pozvao vladu da kupi udeo u Britiš stilu kako bi spasla kompaniju od bankrota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: