Plan Poreske uprave: 490 inspektora u kontrolama širom Srbije

Prema godišnjem planu Poreske uprave uprave Srbije na poreskim kontrolama biće angažovano 490 inspektora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2019.

13:44

Plan Poreske uprave: 490 inspektora u kontrolama širom Srbije
Foto: Depositphotos, feedough, 12811894

Kontrolom će se proveravati da li su obveznici pravilno iskazali obaveze po osnovu PDV-a, akciza, poreza na dobit pravnih lica, poreza na prihode od samostalnih delatnosti i poreza po odbitku.

Poreska kontrola će ove godine biti usmerena na obveznike čiji su osnivači nerezidenti, njihove transakcije s apovezanim licima i primena ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, navodi se u Godišnjem planu kontrole Poreske uprave, piše Blic.

Posebna pažnja biće usmerena ka obveznicima koji su iskazali poreski kredit, odnosno koji su duže od 11 meseci u poreskom kreditu. Takođe, obratiće se pažnja na obveznike koji vrše statusne promene, kao i one koji se bave prometom naftnih derivata, a proveravaće se da li pravilno obračunavaju i plaćaju akcize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: