Dronovi ukrali posao golubovima pismonošama

Jedna od kompanija DHL-a počela je prvu dostavu bespilotnim letelicama - dronovima, unutar grada, u južnoj kineskoj metropoli Guandžou.

Izvor: B92

Subota, 18.05.2019.

10:27

Dronovi ukrali posao golubovima pismonošama
FOTO:Epa/CHEMA MOYA

Letelica s transportnim kutijama težine do pet kilograma sa ekspresnom pošiljkom pokriva prostor od osam kilometara između dveju stanica.

Projekt dostave dronovima vode zajednički DHL-Sinotrans i kineski proizvođač dronova EHang, što je prvi slučaj da međunarodna poštanska kompanija radi na liniji za dostavu dronovima u Kini.

"Dinamizam brzorastućeg kineskog tržišta čini idealno mestu za liniju", rekao je Džek O'Nil, zamenik direktora DHL Expressa u Kini, piše National Geographic Srbija.

Dron skuplja koverte s klijentovim dokumentima dva puta dnevno, i češće ako je potrebno i dostavlja ih u servisni centar DHL-a.

To obavi za osam minuta, dok je automobilu potrebno 40 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: