Kompromis: Od 1. jula minimalac 222 evra

Socijalni partneri su podržali predlog vlade Crne Gore da minimalna zarada od 1. jula iznosi 222 evra, a do kraja godine će nastaviti pregovore o povećanju.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2019.

15:36

Kompromis: Od 1. jula minimalac 222 evra
Foto: Depositphotos/Vadim Vasenin

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USSCG) Srđa Keković kazao je da su socijalni partneri postigli konsenzus na današnjoj sednici Socijalnog saveta u vezi sa minimalnom zaradom.

"U vezi sa minimalnom zaradom saglasili smo se da podržimo predlog vlade da minimalna zarada od 1. jula bude 222 evra, a da se do kraja godine nastave pregovori o povećanju minimalne zarade do onog našeg ciljanog iznosa, što je 50 odsto prosečne zarade u Crnoj Gori“, rekao je Keković nakon sednice.

On je dodao da će od 1. jula pratiti efekte povećanja minimalne zarade i pre nego što se krene u pripremanje zakona o budžetu za narednu godinu da se uđe u pregovore i nastavak tih pregovora u vezi sa dostizanjem one visine minimalne zarade koja je željena, prenela je agencija Mina.

"Analiziraće se efekti, a onda ući u pregovore. Do kraja godine ćemo imati jasan stav da li ćemo izaći na 50 odsto prosečne zarade. U ovom trenutku smo našli neku meru kompromisa“, rekao je Keković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: