Ambasada SFRJ u Tokiju "otišla" za 15 mil EUR, sledi rušenje

Zgradu ambasade i rezidencije bivše Jugoslavije u Tokiju, države naslednice prodale su za 15 miliona evra, javlja STA.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.05.2019.

11:32

Ambasada SFRJ u Tokiju
Foto: EPA/MARIO RUIZ

Agencija prenosi saopštenje slovenačkog ministarstva inostranih poslova da Sloveniji od ove prodaje pripada 14 odsto, odnosno 2,1 milion evra.

Ministarstvo je saopštilo da je ta transakcija "veliki uspeh za države naslednice", i da je zgrada u Tokiju druga po redu rezidencija koju su uspeli da prodaju u proteklih godinu dana, pošto je u maju 2018. godine rezidencijalni stan SFRJ na njujorškoj Park aveniji prodat za 12,1 milion dolara.

Nakon raspada bivše Jugoslavije, zgradu u Tokiju koristila je Srbija. Međutim, pošto je izgrađena 1965. godine, pre nego što su usvojena strožija pravila o zaštiti od zemljotresa, ona će biti srušena, navelo je ministarstvo u saopštenju.

Državama naslednicama preostalo je da realizuju i prodaje koje su u procesu - zgrada u kojoj je trenutno smeštena srpska misija pri UN u Njujorku i ambasade u Bernu i Bonu, prenosi slovenačka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: