Odbornici odlučili: Beograd dobija Službu glavnog urbaniste

Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su danas Odluku o osnivanju i radu Službe glavnog urbaniste Grada Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2019.

16:56

Odbornici odlučili: Beograd dobija Službu glavnog urbaniste
FOTO: Depositphotos/ogipetrovic94

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je to neophodno i objasnio da će Služba koordinisati rad gradskog Sekretarijata za urbanizam, Urbanističkog zavoda i Direkcije za građevinsko zemljište.

"Na osnovu ovlašćenja koje nam daje zakon, osnivamo službu i glavni urbanista će ubuduće imati svoju službu koja će mu pomagati u radu, kako bi složen posao, za koji je zadužen, mogao da uradi kako treba", rekao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

Na sednici je, takođe usvojena Odluka o dopuni Odluke o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, odnosno nad kojima grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

Gradske opštine će odsad imati obavezu da dostave spisak stanova kojima raspolažu.

"Ti stanovi su i inače vlasništvo grada, a postoje indicije da su neke opštine, a naročito Stari grad, nezakonito raspolagale stanovima. Kada budemo radili na infrastrukturi, ubuduće ćemo takođe moći da isplatimo građevinsku vrednost nelegalnog objekta, čime se ubrzava ceo process", kazao je Vesić.

On je najavio da će se naredne godine snažno raditi na tangenti koja treba da poveže budući most na Adi Huji sa Mostom na Adi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: