Vučić o Koridoru 10 i Grdelici: Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama

Predsednik Aleksandar Vučić oglasio se na svom nalogu "budućnostsrbijeav" na Instagramu, uoči otvaranja auto-puta kroz Grdeličku klisuru najavljenog za vikend.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2019.

10:51

Vučić o Koridoru 10 i Grdelici: Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama
Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Vučić je istakao da je to najteža deonica južnog kraka Koridora 10.

On je naveo i da je Koridor 10 jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz našu zemlju.

"Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama. Autoputevi nas spajaju, donose nova radna mesta, veće plate i veći broj turista", naveo je predsednik.

Koridor 10 je, takođe, jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz Srbiju i povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Makedoniju i Grčku, čija je izgradnja počela još 1970. godine u bivšoj SFRJ.

"Trasa autoputa kroz Grdeličku klisuru najteža je deonica južnog kraka Koridora 10, duga 26,3 km. Očekivana vrednost investicije je 350 miliona evra."

Uz tekst su na nalogu "budućnostsrbijeav" na Instagramu objavljene su i fotogafije završenog auto-puta, kao i podaci o tom projektu.

Na primer, navodi se da se na deonici Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri nalaze i dva najsavremenija tunela (Predejane i Manajle) i 36 mostova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: