Stigla potvrda iz Austrije: Rajfajzen želi Komercijalnu banku

Rajfajzen banka namerava da se dalje širi u zemljama Istočne Evrope, a kao atraktivne zemlje je direktor Johan Štrobel naveo Srbiju, Češku, Slovačku i Mađarsku.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2019.

10:16

Stigla potvrda iz Austrije: Rajfajzen želi Komercijalnu banku
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

"Ako cena odgovara bili bismo spremni, u zemljama u kojima smo dobrodošli, da preuzmemo banke", naglasio je Štrobel u izjavi nemačkom dnevniku "Handelsblat".

Prema njegovim rečima, problem su previsoke procene, kao i pitanje da li je Rajfajzen bank internešenel, kao strana banka, uopšte dobrodošla.

To pitanje, kako navodi, postavlja se i u slučaju Komercijalne banke u Srbiji.

"Neophodan je transparentni prodajni proces od strane srpske vlade. Ne mogu trenutno još da procenim naše šanse", rekao je Štrobel.

On je kazao da je konsolidacija u bankarskom sektoru trenutno u toku, a to znači da nema samo fuzionisanja i preuzimanja, već se i pojedine strane banke povlače iz Istočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: