Potonula zarada Barske plovidbe: U minus zbog kamata i kursnih razlika

Barska plovidba je u prvom kvartalu izgubila 674.000 evra, koliko je lane u tom periodu iznosio profit kompanije, pokazuju podaci na sajtu Montenegroberze.

Izvor: MINA-BUSINES

Sreda, 15.05.2019.

08:45

Potonula zarada Barske plovidbe: U minus zbog kamata i kursnih razlika
Foto: Epa/STR

Uprkos rastu poslovnih prihoda kompanije između dva uporedna perioda za oko 400 hiljada evra, ukupan negativni rezultat, od januara do kraja marta ove godine nastao je zbog rashoda od 999,49 hiljada evra, koji je „pojeo“ ostvareni veći prihod, pišu „Vijesti“.

Izvršni direktor Barske plovodbe, Tihomir Mirković, je objasnio da je taj rashod od blizu milion evra trošak koji su imali za kamate i kursne razlike za kredit koji imaju kod kineske Eksim banke za dva kupljena broda, prenela je agencija Mina

.

Mirković je objasnio da su kamatu platili 239,33 hiljade evra, a negativne kursne razlike odnosa dolara i eura 760,16 hiljada evra.

Barska plovidba uzela je kredit od kineske Eksim banke u visini od 46,4 miliona dolara, sa pet godina grejs perioda, 15 godina otplate i dva odsto kamate.

Ugovor o kreditu sa kineskom bankom je potpisan u oktobru 2012, a postao je efektivan u martu 2013.

Brod Bar je stavljen u komercijalnu eksploataciju u septembru 2014, a Budva u oktobru iste godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: