Tramp upozorio: Mi vama uvodimo tarife, ali nemojte slučajno vi nama. Biće još gore!

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je danas Kinu da ne uzvraća udarac na povišene tarife koje je nametnuo prošle nedelje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.05.2019.

13:30

Tramp upozorio: Mi vama uvodimo tarife, ali nemojte slučajno vi nama. Biće još gore!
Foto: Epa, JIM LO SCALZO

On je rekao da američki potrošači neće platiti nikakvo povećanje carina.

"Nema razloga za potrošače u SAD da plaćaju tarife koje danas stupaju na snagu u Kini. Kina ne bi trebalo da uzvraća jer će samo biti još gore", napisao je Tramp na Tviteru i dodao da bi tarife mogle da se izbegnu ako proizvođači preusmere proizvode iz Kine u druge zemlje, prenosi Rojters.

On je dodao da je otvoreno rekao kineskom predsedniku Si Đinpingu i svim svojim prijateljima u toj zemlji da će Kina biti veoma pogođena ukoliko ne napravi dogovor, jer će kompanije biti primorane da napuste Kinu i odu u druge zemlje.

Trampova administracija je podigla carine na 200 milijardi dolara kineskog uvoza sa 10 na 25 procenata, i ta odluka je stupila na snagu 10. maja, a kinesko ministarstvo trgovine odgovorilo je da će preduzeti "potrebne protivmere" ne iznoseći konkretne detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: