Veći računi od leta: MMF traži poskupljenje struje i reorganizaciju EPS

Misija MMF-a preporučiće da se cena struje od leta koriguje do pet odsto, piše Blic.

Izvor: Blic

Sreda, 08.05.2019.

09:13

Veći računi od leta: MMF traži poskupljenje struje i reorganizaciju EPS
Foto: Epa/ Sascha Steinbach

Kako navodi taj list, analiza Svetske banke za prethodnu godinu pokazala je da je kilovat u Srbiji među najjeftinijim u Evropi.

Posle dve i po godine mirovanja, sve je izvesnije da će građani kilovat utrošene električne energije plaćati više od sadašnjih 0,066 evrocenti.

To je, prema podacima Evrostata, tri puta manje od evropskog proseka koji je 2017. bio 0,24 evrocenta.

Koliko će procenata iznositi poskupljenje, znaće se nakon pregovora sa Misijom MMF-a koja u Srbiju stiže u petak, a predvodi je novi šef Jan Kes Martejn.

Međutim izvesno je, kako navodi Blic, da će se pored cene struje razgovarati i o reorganizaciji EPS u akcionarsko društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: