Mask se nagodio sa Vol stritom, traži alternativne izvore finansiranja; manje tvitovanja?

Kompanija “Tesla” je u ponedeljak saopštila kako bi mogla da potraži alternativne izvore finansiranja.

Izvor: Poslovni dnevnik

Utorak, 30.04.2019.

14:13

Mask se nagodio sa Vol stritom, traži alternativne izvore finansiranja; manje tvitovanja?
Foto: Epa/ Justin Lane

Tesla je to saopštila nekoliko dana nakon što je direktor Ilon Mask postigao dogovor s regulatorom (SEC, Komisija za HOV) o rešavanju spora zbog upotrebe Tvitera. Akcije proizvođača električnih automobila skočile su 1,8 odsto, na 239,42 dolara u kasnijem trgovanju u ponedeljak, preneo je Rojters.

Tesla je to saopštila nekoliko dana nakon što je direktor Ilon Mask postigao dogovor s regulatorom (SEC, Komisija za HOV) o rešavanju spora zbog upotrebe Tvitera, objavio je Poslovni dnevnik.

Akcije proizvođača električnih automobila skočile su 1,8 odsto, na 239,42 dolara u kasnijem trgovanju u ponedeljak, preneo je Rojters.

Ilona Maska je već kaznila komisija zbog tvitovanja o planovima za Teslu, što je po mišljenju komisije uticalo na investitore, cenu akcija i berzu. Nakon što je platio kaznu i potpisao sporazum da to više neće raditi, prekršio je obećano, pa je regulator ponovo reagovao i zatražio od suda da kazni Maska zbog nepoštovanja sporazuma.

Tesla je u tromesečnoj prijavi Komisiji za hartije od vrednosti poručila da očekuje da će novac generisan iz poslovanja biti dovoljan za finansiranje investicija i otplatu duga najmanje sledećih 12 meseci, ali da će se možda dodatno zadužiti za finansiranje rasta.

Vol strit je tražio više detalja nakon što je prošle nedelje Mask rekao: "Verovatno je pravo vreme" za prikupljanje kapitala, nakon što je kompanija objavila gubitak od 700 miliona dolara za prvi kvartal.

Mnogi analitičari su predvideli da će kompanija morati da prikupi sredstva za svoju ekspanziju, uključujući pogon u Šangaju, nadolazeći SUV model Y i druge projekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: