Odluka: Gradski aerodrom prelazi u ruke države, Mihajlović obećala ulaganja

Užice je na poslednjoj sednici Skupštine grada donelo Odluku o pokretanju realizacije prenosa imovine i delatnosti JP Aerodrom Ponikve na Republiku Srbiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

15:10

Odluka: Gradski aerodrom prelazi u ruke države, Mihajlović obećala ulaganja
Foto: happyalex /Depositphotos

Gradonačelnik Tihomir Petković kaže da odluka predstavlja početak procesa koji Grad Užice koordinirano i partnerski sprovodi s vladom i Ministarstvom građevinarstva.

Cilj je dalji razvoj aerodroma i njegovo stavljanje u funkciju razvoja turizma i privrede Zlatiborskog okruga.

"Imamo obećanje potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović da će se kroz preduzeće Aerodromi Srbije, kojem treba da pripadne i aerodrom Ponikve, vršiti neophodna ulaganja za stavljanje aerodroma u punu civilnu funkciju", kaže Petković.

On navodi da je Užice krenulo da realizuje početne preduslove i da će konačnu odluku Skupština grada doneti u narednom periodu, a da do tada očekuju da dobiju dinamiku ulaganja.

Gradska uprava potvrdu spremnosti vlade da stvori bolje uslove za razvoj avio-saobraćaja vidi, kako navodi u saopštenju, u pozitivnim primerima transformacije aerodroma u Nišu, a od nedavno i u Kraljevu.

Nakon izgradnje ključnih putnih koridora kroz Zapadnu Srbiju stavljanje aerodroma u punu funkciju učinilo bi ovu regiju potpuno saobraćajno povezanom i zaokruženom celinom, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: