Građani besni: Javni toalet u istorijskom jezgru grada? Nedopustivo

Grad Dubrovnik planira od Ministarstva državne imovine Hrvatske da otkupi zgradu u Ulici Cvijete Zuzorić 3, unutar gradskih zidina.

Izvor: Slobodna Dalmacija, Ahmet Kalajdžiæ

Sreda, 24.04.2019.

16:15

Građani besni: Javni toalet u istorijskom jezgru grada? Nedopustivo
Foto: Thinkstock

Planirano je da se na jednoj etaži te zgrade smesti javni WC koji bi bio prema najvećim važećim svetskim standardima: upotreba bi se plaćala, a sam javni toalet izgledao bi poput "The Sexiest WC on Earth" u Lisabonu, piše Slobodna Dalmacija.

Uređenje tog objekta planirano je nakon završetka predstojeće turističke sezone i bio bi dovršen u 2020. godini.

Zgrada koju gradska uprava planira da otkupi nalazi se na lokaciji na kojoj se, u krugu od 20 metara, nalazi vrlo prometni Stradun i čak osam renomiranih ugostiteljskih objekata.

I upravo je prašinu među ugostiteljima podigla činjenica da će planirani javni WC biti udaljen samo 20 metara od crkve Svetog Vlaha i samo dva metra od restorana "Zuzori" koji je jedan od dva s preporukom za prestižnu Mišelinovu zvezdicu.

"Javnom WC-u nije mesto u strogom centru Grada jer se širom Evrope nalaze negde sa strane pa i u podrumu. No, mi nemamo tu mogućnost ali mislim da tom objektu nije mesto pored prestižnih restorana, pa i onih s Mišelinovom preporukom, što ipak nije zanemariv uspeh dubrovačkih ugostitelja", ističe Pero Đurić, vlasnik prestižnog restorana "Zuzori".

"Da li biste vi obedovali kraj javnog WC-a? Ja sigurno ne bih! Kad je već Mišelin prepoznao kvalitet, gradska uprava bi barem trebalo da je podrži. Ako se već u gradskoj luci, koja je na istoku Grada, nalazi jedan javni WC, zašto se drugi ne bi gradio na zapadu, prema Pilama i ulazu na zidine?", pita Ana Obrvan vlasnica još jednog prestižnog dubrovačkog restorana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: