Sumnjiv prah i pretnje trovanjem hrane na adresama više kompanija

Danska policija istražuje brojna pisma koja sadrže neidentifikovan prah i pretnje, a koja su poslata iz Belgije u nekoliko kompanija za preradu hrane u Danskoj.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

12:10

Sumnjiv prah i pretnje trovanjem hrane na adresama više kompanija
Foto: Thinkstock

Ufe Stormli iz danske nacionalne policije izjavio je da se u pismima nalazi "opasna supstanca", ali je odbio obelodani detalje jer je istraga u toku, preneo je AP.

Danski mediji su izvestili da je u pismima tražen "otkup" od 30.000 evra ili će u protivnom proizvodi tih kompanija biti zaraženi.

"Daniš Kraun", koji sebe smatra najvećom evropskom kompanijom za preradu mesa, potvrdio je da je dobio takva pisma.

U saopštenju se navodi da su slična pisma bila poslata i na adrese nekoliko kompanija za preradu hrane u Evropi. Kompanija "Daniš Kraun" je, inače, navela da ni osoblje ni potrošači nisu u opasnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: