Venecuela prva na listi "najbednijih" ekonomija, Srbija napreduje

Srbija se nalazi na desetom mestu na listi od 62 zemlje na Blumbergovom Indeksu bede odnosno liste "najbednijih" ekonomija u 2018. godini.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.04.2019.

12:07

Venecuela prva na listi
Foto: Pakhnyushchyy/Depositphotos

Prvo mesto, kao i prethodnih godina, drži Venecuela i to kako se navodi pre svega zbog hiperinflacije u toj zemlji, piše dnevni list Danas.

Na drugom mestu se nalazi Argentina, zatim Južna Afrika, Turska i Grčka.

Kako list Danas navod,i od Srbije je po tom indeksu gore pozicionirana još Ukrajina, Španija, Urugvaj i Brazil.

Takođe se navodi, da iako ta pozicija Srbije nije sjajna na listi, ona predstavlja napredak, tako je Srbija 2016. godine bila na sedmom mestu, zatim 2017. godine na osmom mestu i dodaje se da bi Srbija 2019. godine mogla pasti na 11. mesto.

Najbolje zemlje po Indeksu bede u 2018. godini bile su Tajland, zatim Švajcarska i Singapur. Taj indeks sabira stope nezaposlenosti i inflacije dajući određenu sliku toga kako živi prosečan stanovnik neke zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: