Porodiljama veća primanja: Mesečno minimalac zagarantovan VIDEO

Komisija Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, uputila je Ministarstvu za rad analizu primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Izvor: B92, Prva TV

Nedelja, 21.04.2019.

11:46

Porodiljama veća primanja: Mesečno minimalac zagarantovan VIDEO
Foto: Thinkstock

Predloženo je nekoliko izmena, o kojima će narodni poslanici najverovatnije raspravljati na prolećnom zasedanju.

Govoreći o izmenama zakona o finansijskoj podršci porodica s decom, za Prvu TV ministarka Slavica Đukić Dejanovićeva je iznela očekivanje da će sve te žene u drugoj polovini godine imati više finansijskih sredstava nego do sada.

On je rekla da će vlada u aprilu da završi "taj posao i tokom prolećnog zasedanja uputiti tekst zakona Skupštini" i da će poslanici relativno brzo staviti izmene zakona na dnevni red.

Niko neće primiti manje novca nego što iznosi minimalac, istakla je ministarka.

Postojeći zakon je izglasan u julu prošle godine. Prilikom primene zakona, primećeni su određeni nedostatci, koji će se ovom dopunom eliminisati.

"Mi smo uočili da tri kategorij žena nisu u ravnopravnom statusu. To su one sa velikim primanjima, one koje su se zaposlelile i tom emsecu zatrudnele i one koje su radile manje šest meseci. Njihov status će se popraviti", naglašava Đukić-Dejanović.

Prema njenim rečima, oni su imali manje novca, nego što bi imali prethodnim Zakonom.

Prema njenim rečima, analiza je bila veoma detaljna, da se ne bi narušila finasijska stabilnost države.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: