Uberu stiže investicija od čak milijardu $

Japanska automobilska kompanija Tojota, proizvođač auto-delova Denso i investicioni fond internet-kompanije Softbank ulažu jednu milijardu dolara u Uber.

Izvor: B92

Petak, 19.04.2019.

15:30

Uberu stiže investicija od čak milijardu $
Foto: Gettyimages

Tačnije, kompanije ulažu u Uberov ogranak za razvoj tehnologija za autonomna vozila.

Tojota i Denso će zajedno investirati 667 miliona dolara, a Softbank će uložiti 333 miliona dolara u novi Uberov entitet poznatiji kao Uber ATG, prenosi agencija AP.

Najnoviji potez deo je širih napora Tojote, koja je nedavno investirala 500 miliona dolara u Uber i uspostavila zajednički fond sa Softbank vredan 20 miliona dolara, s ciljem kreiranja usluga mobilnosti.

Tojota je, takođe, obećala da će u naredne tri godine sa više od 300 miliona dolara podržati razvoj autonomnih vozila i usluga naredne generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: