Završena načelna rasprava o zakonu o švajcarcima, nastavak sednice u utorak

Poslanici Skupštine Srbije završili su načelnu raspravu o Predlogu zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

Izvor: Beta

Petak, 19.04.2019.

15:10

Završena načelna rasprava o zakonu o švajcarcima, nastavak sednice u utorak
Foto: Thinkstock

Sednica na čijem dnevnom redu su predlozi još 16 zakona biće nastavljena u utorak.

Sednica je počela juče, a o leks specijalisu o lakšoj otplati kredita u švajcarima, kao i dopunama Zakona o budžetskom sistemu kojim će biti povećane plate zaposlenima u predškolskim ustanovama, raspravlja se po hitnom postupku.

Predstavnici opozicije koji ne učestvuju u radu parlamenta, ali i Srpske radikalne stranke, koji su raspravljali o leks specijalisu, smatraju da taj zakon pravi razliku među građanima koji su zaduženi u francima, kao i da Vlada Srbije ne treba da troši novac iz budžeta na njegovo sprovođenje.

Prema računici Ministarstva finansija, za sprovođenje tog zakona iz republičkog budžeta će morati da bude izdvojeno oko 11,7 milijardi dinara.

Kredite indeksirane u francima sada otplaćuje 15.785 građana čiji je dug bankama uvećan zbog naglog rasta vrednosti te valute.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: