Auto-put od Surčina do Obrenovca biće završen i pre roka

Kineska kompanija CRBC najavljuje da će radovi na projektu izgradnje autoputa od Surčina do Obrenovca biti gotovi i pre dogovorenog roka.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.04.2019.

12:15

Auto-put od Surčina do Obrenovca biće završen i pre roka
Foto: Tanjug/M. Mirèetiæ

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s Džang Sjaojuenom, direktorom kineske kompanije CRBC u Srbiji i izrazila očekivanje da će radovi na projektu izgradnje autoputa od Surčina do Obrenovca biti gotovi do kraja godine, a kineska kompanija najavljuje da će biti i pre dogovorenog roka.

Mihajlovićeva je, u razgovoru sa čelnikom CRBC, rekla da je zadovoljna saradnjom s tom kompanijom, načinom na koji realizuje projekat autoputa od Surčina do Obrenovca.

"Nakon uspešnog sastanka na Samitu 16+1 u Dubrovniku i potpisivanja dva memoranduma, drago nam je da ćemo saradnju nastaviti i na izgradnji najteže deonice na Koridoru 11 Požega-Boljare, kao i na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, jer će nam to omogućiti puno funkcionisanje Koridora 11“, objasnila je ona.

Džang je rekao da će auto-put od Surčina do Obrenovca biti završen i pre ugovorenog roka, i dodao da CRBC intenzivno radi kako bi ciljevi dogovoreni u Dubrovniku bili postignuti.

Ukazao je da CRBC radi na pripremi idejnog rešenja za deonicu Požega-Boljare, te dodao da sledeće godine započinje izgradnju od Novog Beograda do Surčina, a radi se intenzivno i na pripremnim aktivnostima za rekonstrukciju pruge od Beograda do granice s Makednijom.

Mihajlović i predstavnik kompanije CRBC ocenili su da je izgradnja brze saobraćajniće Novi Sad - Ruma od velike važnosti za Srbiju.

Na sastanku, kako se navodi u saopštenju, bilo je reči i o značaju predstojećeg samita „Jedan pojas, jedan put“ koji se naredne nedelje održava u Pekingu i na kojem će uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića učešće uzeti i potpredsednica Vlade Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: