"Srbija privukla više stranih investicija od HR i SLO koje su članice EU"

Srbija prošle godine imala tri i po puta više stranih direktnih investicija nego Hrvatska i tri puta više nego Slovenija, koje su članice Evropske unije.

Izvor: B92

Subota, 13.04.2019.

12:20

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

To je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija je imala i dva puta više stranih direktnih investicija od Bugarske, koja je takođe članica Unije, dodao je predsednik.

"Toliko o tome kako i šta smo sve uspeli da uradimo”, rekao je Vučić gostujći na TV Pink.

On je primetio da pojedini govore o Srbiji na začelju u regionu, te istakao da su u Bugraskoj niže plate nego u Srbiji - u Bugarskoj 447 evra, dok je u Srbiji u januaru prosečna plata 462 evra.

"Prvi put smo pretekli BiH, 2012. godine u BiH su bila za 53 evra veće plate nego u Srbiji. Mi smo ih pretekli. Sad je samo Crna Gora ispred, ali ih stižemo, i očekujem za godinu i po dana budemo lideri, a već smo sad u boljoj poziciji, jer je kod nas nivo nezaposlenosti dvostruko niži nego u Crnoj Gori“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: