"Veliki brat" na auto-putu: 56 kamera snima svako vozilo VIDEO

JP "Putevi Srbije" planira da u junu postavi 56 kamera na 14 portala na autoputu Beograd-Niš.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2019.

14:14

Foto: Prva TV

Jedna od mogućnosti je merenje prosečne brzine po sekcijama tako da neće biti moguće da ne budete uhvaćeni ukoliko prekoračite brzinu ili na primer ne platite putarinu na autoputu.

Tender je završen radovi su počeli tako da bi ovaj projekat, koji je pomalo šokirao vozače u našoj zemlji, trebalo da zaživi u junu mesecu, prenosi Prva TV.

"Kamere se postovaljanju zbog kontrole puteva pod naplatom. Mi imamo određeni broj vozila, odnosno njihovih vozača koji ne plaćaju putarine, već uništavaju ograde između naplatnih rampi. To najčešće čine vlasnici nelegalnih šlep-službi", za Prva TV priča Darko Savić, pomoćnik direktora.

Prema njegovim rečima, upravo zbog uništavanja ograde, omogućen je ulaazk divljih životinja, a bilo je i nesreća sa smrtnim ishodom, upravo iz ovih razloga.

Pored ugroženosti učesnika u saobraćaju, kamere imaju preventivnu za meru za izbegavanje naplate putarine.

Prema Savićevim rečima, postaviće se ukupno 28 portala, 14 u svakom smeru.

Na svakom portalu biće po dve kamere. Video-sistem će prikupljati podatke. Svako ko bude nelegalno napustio auto-put biće naknadno sankcionisan.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: