CarGo predao dopis Republičkom javnom tužilaštvu

Kompanija CarGo i Udruženje građana "CarGo" predali su dopis Republičkom javnom tužilaštvu o saznanjima iz kabineta ministarke saobraćaja.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 25.03.2019.

14:30

CarGo predao dopis Republičkom javnom tužilaštvu
Foto: CARGO

Kako navode, imaju saznanja o tome da "Zorana Mihajlović vrši pritisak na različite državne organe u cilju nelegalnog gašenja privrednog društva i Udruženja građana".

Dopis je upućen Zagorki Dolovac, republičkom javnom tužiocu.

"Saznanja do kojih smo došli iz kabineta, ukazuju da ministarka pokušava da spreči učešće kabineta predsednice Vlade Republike Srbije i Privredne Komore Srbije u radu Radne grupe, te da se sastanci odvijaju u sastavu stručne radne grupe, u kojoj dominantnu poziciju imaju predstavnici taksi udruženja“, navedeno je u dopisu.

Kako su naveli, ova mera predstavlja "izvrgavanje zakona u cilju njegove zloupotrebe zarad očuvanja interesa kartelski organizovanih taksista, koji svojim delovanjem vrše pritisak na državu, čime podrivaju zakonski i ustavni poredak“.

Dodaju da je ministarka naredila i meru korišćenja "anonimnog korisnika“, koja je predviđena samo u izuzetnik slučajevima, čime ona, kako navode, "ne samo da krši Zakon, već nas tretira kao narko dilere, umesto da budemo podržani kao mladi ljudi koji žele da rade na uvođenju inovacija i za budućnost Srbije“.

Predsednik udruženja građana "CarGo“ Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Tehnolodžiz Vuk Guberinić dodaju u zajedničkom saopštenju da su se povodom izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju negativnim mišljenjem oglasili i Komisija za zaštitu konkurencije, Republički sekretarijat za zakonodavstvo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

"U našem radu nema nikakvih elemenata krivičnih dela, čega je svesna i ministarka, te je njen cilj, i cilj taksi kartela, da nadležna tužilaštva isključi iz procesa donošenja odluka o postupanju i na taj način ovu instituciju potpuno anestezira kako bi zakone mogla sama i da sprovodi, kao da joj nije dovoljno što ih sama i piše, a postavlja se pitanje kada će ona lično početi i da presuđuje“, navedeno je u dopisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: