Car go: Protest dok ne sednemo za sto; laptop za ministarku FOTO/VIDEO

Udruženje građana registrovano za prevoz putnika Protest Car protestovalo je vožnjom, uz zaustavljanje saobraćaja.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

15:45

Car go: Protest dok ne sednemo za sto; laptop za ministarku FOTO/VIDEO
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Saobraćaj je bio zaustavljen od Štark arene na Novom Beogradu, do zgrade Vlade Srbije, gde će biti okončan.

"Dragi prijatelji, kao što znate, u ponedeljak smo podneli krivičnu prijavu protiv ministarke Zorane Mihajlović zbog zloupotrebe službenog položaja. Ona je prošlog decembra, van svojih ovlašnjenja, izdala nalog da se “CarGo” partnerima plene vozila. Ministarki danas poručujemo - čekaju vas i evropski sudovi, ne samo domaći, gospođo ministarka", počeo je svoj govor direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić.

Predsednik udruženja Car go Aleksandar Vučić rekao je novinarima uoči početka protestne vožnje da će se njihovi predstavnici svakog petka okupljati i protestovati, dok ne dodje do dijaloga sa predstavnicima vlade i ministarkom gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

On je rekao da "hajka" na Car go nije stala, da se konstantno vrše pritisci na to udruženje, te da im se oduzimaju vozila i da su do sada oduzeta tri automobila.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Vučić kaže da to udruženje i dalje nije dobilo nikakav odgovor od Ministarstva saobraćaja.

"Čekamo da se oglasi, a do tada nastavljamo sa našim nacinom rada", rekao je Vučić i naveo da je ovo treći protest pod nazivom "Budućnost Srbije - borba protiv mafije".

Tvrdi da je "Car go" od prvog dana registrovan u skladu sa zakonom i da radi u skladu sa svim zakonima, te da je u jednom momentu zakon promenjen po hitnom postuku, bez javne debate "kako bi se stalo na put, modernoj, digitalnoj aplikaciji".

Vučić kaže da za sada nisu dobili nikakvu podršku, i ali da nastavljaju da veruju u institucije, kao i da će moći da nastave da rade.

Guberinić: Laptop za ministarku

Direktor kompanije Vuk Guberinić istakao je da su podneli krivičnu prijavu protiv ministarke Mihajlović zbog zloupotrebe službenog položaja.

Guberinić je podsetio da je na prvom protestu Car Go poklonio metle za čišćenje taksi mafije i istakao da na ovom protestu doniraju laptop ministarki Mihajlović kako bi joj pomogli da shvati da „je za pisanje zakona budućnosti potreban kompjuter, a ne taksimetar“.

Umesto što nudite da pogasimo kompjutere, izbrišemo aplikacije, zaboravimo digitalizaciju, odemo u prošlost i budemo taoci štelovanih taksimetara, bolje bi bilo da nas očekujete ovde i sledećeg petka. I svakog drugog, jer mi smo tu smo da vam pomognemo u edukaciji, osim ako ne želite da ostanete, kao što i jeste, zastareli hardver“, rekao je on.
Foto: B92
Guberinić je podsetio da je na prošlonedeljnu akciju za 8. mart, ministarka odgovorila tako što je pojačala pritisak na CarGo i upitao je da li ima hrabrosti da pošaljete inspekcije u taksi udruženja.

Ili ćete sa njima nastaviti da budete deo čopora, da im brišete dugove, a nama koji plaćamo poreze, šaljete inspekcije. Za čiji račun gospođa ministarka? Da možda ne za svoj? “, poručio je Guberinić.

Protestna vožnja počela je oko 14 časova od Štark arene, nakon čega je kolona automobila nastavila ka Skupštini grada gde su napravili kraću pauzu kako bi opet “pozdravili” gradskog čelnika uz pesmu „neću da budem član mafije“. Protest se završio nešto posle 16 časova ispred Vlade, gde je veliki broj okupljenih građana nosio zastave Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: