Istina o Vinči: Umesto nauke, kriminal i korupcija VIDEO

Nepotizam, finansijske zloupotrebe, afere, mobing, trgovina interesima, hapšenja, ostavka i otkaz.

Izvor: B92

Nedelja, 10.03.2019.

09:52

Istina o Vinči: Umesto nauke, kriminal i korupcija VIDEO
Foto: Prva TV

To su opisi stanja u Institutu za nuklearne nauke Vinča u poslednja tri meseca. Sa novim direktorom u Institut je došla i policija, koja poslednjih dana ispituje poslovanje te institucije, navodi Prva TV.

"Izvinjavam se svim građanima Srbije, jer oni smatraju da je nauka dostojanstvena stvar, jer veruju da tu rade ljudi koji nemaju veze sa politikim. Međutim, u Vinči se desilo nešto što nema veze sa naukom, pa su se zato i pobunili naučnici", kaže vršioc dužnosti upravnika Instituta Vinča Zlatka Rakočevića.

Prema njegovim rečima, bivša direktorka Milica Marčeta Kaninski na čelo Instituta bila je svega 14 meseci. Za to vreme zaposlila je veliki broj ljudi, a povećavala plate familiji i svojim drugim saradnicima, mužu. Neki od njih su u kratkom roku završavali neke sumnjive škole u Zrenjaninu.

"Problematičan je bio nov ugovor o radu, mobing, više niko nije voleo da dođe na posao", priča Rakočević.

Novac Instituta se trošio na luksuzne automobile, stilski nameštaj i reklamni materijal.

Pre mesec dana, policija je uša u ovaj naš nauči Institut,i tom prilikom je uhapšen suprug bivše direktorke. Klupko se odmotalo, i u javnosti su isplivale sve nepravilnosti u radu.

Više o kriminalnim aktivnostima bivšeg rukovodstva, pogledate u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: