Bregzit ih ne brine - kupuju na desetine novih boinga

Internešenel erlajns grupa (IAG), matična kompanija Britiš ervejza, ugovorila je kupovinu do 42 putnička aviona "boing 777" u vrednosti više milijardi dolara.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

16:07

Bregzit ih ne brine - kupuju na desetine novih boinga
Foto: Gettyimages

IAG, u čijem je sastavu i španski avio-prevoznik Iberija, saopštila je da je potvrdila narudžbinu 18 aviona za Britiš ervejz i dostavila opcionu porudžbinu za još 24 aviona koji će zameniti neke druge Boingove mlaznjake u postojećoj floti britanske avio-kompanije, prenosi agencija AP.

Prvih 18 aviona biće isporučeno između 2022. i 2025. godine.

Kompanija nije otkrila tačnu cenu kupovine, ali je u saopštenju navela da je pregovarala o "znatnom popustu" u odnosu na katalošku cenu od 18,5 milijardi dolara.

Današnje saopštenje IAG-a dolazi nakon što je Boingov evropski konkurent Erbas najavio da će 2021. godine prestati da proizvodi svoj legendarni A380 džambo-džet zbog nedostatka kupaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: