Poskupljuje taksi: U BG vožnja 700 RSD, a kod nas samo 200

U Nišu će ponovo poskupeti taksi prevoz, odlučeno je na sednici Gradskog veća.

Izvor: KCN

Petak, 22.02.2019.

12:56

Poskupljuje taksi: U BG vožnja 700 RSD, a kod nas samo 200
Foto: KCN

Umesto dosadašnjih 100 dinara za start, građani će uskoro morati da izvoje 110 dinara, kazala je Vladislava Ivković, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Cene taksi prevoza poskupeće za otprilike 10 odsto, kazala je Vladislava Ivković, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj. Ona je dodala da se pritom cena po pređenom kilomentru neće menjati.

Taksi komora se obratila jednim zahtevom za korekciju cene, smatrajući da je u prethodnom periodu, prvo izmenom zakona došlo do promene uslova za obavljanje taksi prevoza. Od poslednje korekcije do danas došlo do promene minimalne cene rada, pa je to bio glavni razlog za korekciju cena“, kazala je Ivkovićeva.

Međutim, vlasnici taksi preduzeća nisu zadovoljni ovom odlukom. Prosečna cena vožnje taksi prevozom u Nišu iznosi 200 dinara, dok je u Beogradu 700 dinara, kazao je Ivan Ognjanović, vlasnik taksi udruženja. On je dodao da je potrebno povećati cenu prvog pređenog kilometra, koja je još izuzetno niska, prenosi KCN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: