Đurić: Rušimo veštačke barijere, NS prvi gde možete kupiti robu sa KiM

“Novi Sad je prvi grad u Srbiji gde možete kupiti srpske proizvode sa Kosova i Metohije", izjavio je Marko Ðurić, nakon otvaranja Kosmetskog kutka.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.02.2019.

13:10

Đurić: Rušimo veštačke barijere, NS prvi gde možete kupiti robu sa KiM
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prvi rafovi sa proizvodima srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije otvoreni su u Novom Sadu, kao i Kosmetski kutak, u centru Novog Sada.

Tu će biti predstavljani srpski proizvodi sa Kosova i Metohije. Kosmetski kutak otvorili su šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Novi Sad je prvi grad u Srbiji gde možete kupiti srpske proizvode sa Kosova i Metohije. Time rušimo veštački nametnute barijere između Srba i veštački nametnute barijere kroz anticivilizacijske takse na srpske proizvode”, izjavio je Marko Ðurić, nakon otvaranja Kosmetskog kutka.

Gradonačelnik Novog Sada današnji događaj nazvao je pobedom normalnog života.

“Ovim želimo da na konkretan način pomognemo u procesu jačanje ekonomskih prava srpskih proizvođača na Kosovu i Metohiji. Da pokažemo da Srbi na Kosovu i Metohiji rade dobro i kvalitetno. Ovo je i apel svima da se ne busamo u grudi, da ne nosimo majice sa zvučnim parolama, već da konkretnim stvarima pokažemo šta možemo da učinimo za naš narod na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučević.

Ðurić je objasnio da je ovo rezultat zajedničkog rada Kancelarije na čijem je čelu, Grada Novog Sada i ministarstva privrede.

Vučević kaže da se nada da će, nakon Univereksporta, gde su otvoreni prvi rafovi sa srpskim proizvodima sa Kosova i Metohije, taj primer slediti i svi ostali megamarketi i prodavnice u Novom Sadu.

Proizvođač vina i vlasnik jedne od najstarijih vinarija na Kosovu i Metohiji Ljubomir Brkić iz Velike Hoče rekao je da ovo mnogo znači za sve proizvođače s Kosova i Metohije.

"Ovo je vetar u leđa za proizvođače sa Kosova i Metohije. Da naše vino, iako svakako čuveno, dođe do mnogih konzumenata", rekao je Ljubomir Brkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: