U martu počinju radovi: Sve je spremno za izgradnju auto-puta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je opštinu Lučani.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

14:32

U martu počinju radovi: Sve je spremno za izgradnju auto-puta
Foto: Tanjug/ Mileta Mirèetiæ

U razgovoru s čelnicima Moravičkog okruga istakla da je sve spremno za izgradnju auto-puta od Preljine do Požege na Koridoru 11, kao i da očekuje da radovi počnu u martu.

"Sa načelnikom Moravičkog okruga, gradonačelnikom Čačka i predsednicima opština Lučani, Gornji Milanovac i Ivanjica razgovarala sam i o početku izgradnje Moravskog koridora i infrastrukturnim projektima važnim za ove lokalne samouprave. U Čačku završavamo dva pružna prelaza, u Milanovcu ćemo raditi projektno-tehničku dokumentaciju za obilaznicu oko grada, a u Ivanjici ćemo asfaltirati deo puta ka Devićima", rekla je Mihajlovićeva, saopštio je njen kabinet.

Ona je dodala da je na sastanku sa čelnicima opštine Lučani razgovarano o važnim pitanjima za tu opštinu, pre svega o završetku izgradnje stambeno-poslovne zgrade na ulazu u opštinu, ali i traženju rešenja za crnu tačku na isključenju sa magistralnog puta za Lučane.

"Očekujem da uz pomoć Puteva Srbije nađemo svrsishodno rešenje", rekla je ministarka. Novi predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović je kazao da je završena eksproprijacija zemljišta na lokaciji budućeg auto-puta od Preljine do Požege.

Najavio je da će ove godine biti uloženo 300 miliona dinara u obnovu opštinskih puteva prvog i drugog reda i dodao da očekuje podršku Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kada su u pitanju građevinske dozvole za vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Lučanima i Guči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: