I Rusi iznenađeni: Najbolji aerodrom na svetu, prvi takav FOTO

Jedan od najnovijih ruskih aerodroma, međunarodni aerodrom Platov u gradu Rostov, dobio je najvišu ocenu na rang listi britanske kompanije Skytrax.

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2019.

15:32

I Rusi iznenađeni: Najbolji aerodrom na svetu, prvi takav FOTO
(Foto: Getty images)

Tako je postao prvi ruski aerodrom sa pet zvezdica.

Upravo dobijanje pet zvezdica od Skytraxa smatra se najprestižnijom međunarodnom nagradom za aerodrome i avio-kompanije. Nakon nedavne revizije terminala, organizacija je dodala Aerodrom Platov na listu koja uključuje samo devet drugih aerodroma iz različitih zemalja.

Stručnjaci kompanije posetili su aerodrom u januaru kao redovni putnici kako bi svojim očima videli rad zaposlenih na aerodromu, koliko su čekanja i kako se tretiraju posetioci. Prošli su kroz pasošku kontrolu i sigurnosne provere, kao i posete objektima unutar terminala.

„Nijedan aerodrom u Rusiji ranije nije dobio pet zvezdica te kompanije. Sada je Platov jednak aerodromima Tokiju, Hong Kongu, Singapuru, Seulu i Minhenu “, rekao je Evgenij Čudnovski, generalni direktor Holdinga Aerodroma, koji upravlja Platovim. On je takođe napomenuo da je tako visok rejting za njih vrsta „izazova“, jer sva transportna čvorišta holdinga moraju da odgovaraju visokim standardima pružanja usluga.

Aerodrom Platov u Rostovskoj oblasti, namenski je izgrađen za Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Na Platov su prebačeni letovi svih avio-kompanija čija je krajnja destinacija ranije bio međunarodni aerodrom Rostov na Donu.

Imao je tri miliona putnika tokom prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: