Ovde je lepše nego u Nemačkoj: Lekar se vratio posle samo tri nedelje

Mladi lekar Dalibor Stojanović odustao od sigurnog posla u inostranstvu i vratio se da radi u svom zavičaju.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 16.02.2019.

08:02

Ovde je lepše nego u Nemačkoj: Lekar se vratio posle samo tri nedelje
(Foto: Thinkstock)

Ni posle dve godine od povratka iz inostranstva mladi lekar Dalibor Stojanović iz Vlasotinca nije se pokajao zbog svoje odluke da profesionalnu afirmaciju potraži u domovini, iako mu je daleko od rodne grude nuđen siguran posao lekara sa specijalizacijom.

Doktor Dalibor je u međuvremenu upisao volontersku specijalizaciju, zbog koje danas živi na relaciji Niš - Vlasotince, a projektno je angažovan i u Službi hitne medicinske pomoći vlasotinačkog doma zdravlja.

"Želja mi je da znanje koje imam primenim u lečenju bolesnika u našoj zemlji i na taj način dam svoj profesionalni doprinos društvu koje me je školovalo. U Lajpcig sam otišao da potpišem ugovor, ali sam se predomislio, iako sam za posao u Nemačkoj imao podršku sestre farmaceuta i zeta anesteziologa koji tamo rade", priča ovaj mladi lekar.

On može da se pohvali i time da je tri godine bio student sa najvišim prosekom. Doktor Dalibor smatra da prilikom odluke otići ili ostati ovde treba uzeti u obzir mnoge stvari, od profesionalne afirmacije, koja je najbitnija, do novca, koji je važan, ali, prema njegovom mišljenju, ipak treba biti tamo gde se najbolje osećate, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: