Odobreno: Telekomu još jedan kablovski operater

Komisija za zaštitu konkurencije je objavila da je odobrila kompaniji Telekom Srbija kupovinu kablovskog operatera Masko iz Beograda.

Izvor: Beta

Utorak, 12.02.2019.

12:27

Odobreno: Telekomu još jedan kablovski operater
Foto: Thinkstock

Telekomu je odobrena kupovina 100 odsto udela u Masku, koji je bio u vlasništvu Momčila Đuričića, navodi se na sajtu komisije.

Masko je svojim korisnicima, isključivo na teritoriji Beograda, pružao usluge kablovske televizije, kablovskog pristupa internetu i fiksne telefonije, a u 2017. godini imao je ukupan prihod od oko 90 miliona dinara.

Telekom Srbija je početkom novembra 2018. kupio kablovskog operatora Kopernikus, a u januaru ove godine još dva kablovska operatera, Radijus vektor i Avkom (Avcom).

Predstavnici kompanije su tada najavili da pregovaraju o kupovini još pet manjih kablovskih operatera, što je deo razvojne strategije "Milion plus", čiji je cilj da nacionalni telekokomnikacioni operater dodje do milion korisnika televizije i interneta.

Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država koja poseduje 58,1 odsto kapitala, 20 odsto ima sam Telekom, a ostatak je u vlasništvu malih akcionara, građana i zaposlenih koji su dobili besplatne akcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: