Gube veliku investiciju, Magna se vraća u Austriju

Multinacionalna kompanija Magna počela je pripreme za preseljenje proizvodnje iz Slovenije nazad u Austriju.

Izvor: Seebiz/Siniša Malus

Utorak, 12.02.2019.

10:54

Gube veliku investiciju, Magna se vraća u Austriju
Foto: Thinkstock

Kako piše Seebiz, zbog neizvesnosti koju prati izdavanje ekološke dozvole i pokretanja nove lakirnice u Hočama, Magna je počela da organizuje pripreme za preseljenje proizvodnje, koje je bilo planirano u Hoče, natrag u Graz.

Dodatna objašnjenja za Magnu trenutno ne daju, a, kao što je poznato, upotrebna dozvola kasni zbog prigovora koje je podnela Rovo, organizacija za zaštitu životne okolin, koja, nakon odbijanja njihove žalbe na izdatu dozvolu za zaštitu okoline, najavljuje upravni spor, navodi Seebiz.

Iz Magne su izvestili da ne iznenađuje odbijanje žalbe na izdatu dozvolu Ministarstva ekologije, jer su ispunili sve zahteve slovenačkog zakonodavstva i, u skladu sa svojim mogućnostima, očekivanja različitih nevladinih organizacija.

Istaknuli su da ekološka dozvola još uvijek nije konačna te stoga još ne mogu započeti proizvodnju koju planiraju za ovaj tjedan. Po njihovom mišljenju, to je važno za ispunjavanje obveza koje imaju prema svojim poslovnim partnerima.

"Fabrika i tim spremni su za početak operacije", izjavila je austrijsko-kanadska automobilska multinacionalna kompanija u novoj lakirnici u Hoči, gde je zaposleno oko 200 ljudi, a upozorili su na njihovu nesigurnost zbog komplikacija rada fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: