Novi rok za auto-put, Kinezima iskeširano pola mlrd. EUR

Crna Gora je kineskoj kompaniji Chine road and Bridge Corporation za izgradnju deonice auto-puta Bar-Boljare do sada isplatila nešto više od pola milijarde evra

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2019.

08:39

Novi rok za auto-put, Kinezima iskeširano pola mlrd. EUR
Foto: Thinkstock

Iznos od 511 miliona evra od planiranih 809 miliona evra isplaćen je za radove na izgradnji te deonice od početka izvođenja radova 2015. godine do kraja prošle, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu finansija, prenose Nezavisne novine.

Od tog iznosa, kako su objasnili, iz sredstava kineske Exim Banke isplaćen je 430 miliona evra, dok je iz budžetskih sredstava izdvojeno 80 miliona evra.

CRBC-u je u prošloj godini za prioritetnu deonicu Smokovac-Uvač-Mateševo isplaćeno 164,16 miliona evra.

U Ministarstvu su istakli da je prvobitno planirano da se do sredine maja 2019. godine, kompletiraju radovi i, u skladu sa tim, izvrše sva plaćanja po osnovu realizacije prioritetne dionice autoputa.

“Izvesno je da će doći do produžetka radova na deonici Smokovac-Uvač-Mateševo zbog čega će i dinamika realizacije plaćanja biti izmenjena. Od ukupno planiranih 809 miliona evra do kraja 2018. godine, isplaćeno je 511 miliona dok bi preostali iznos trebalo da bude isplaćen po dinamici realizacije radova, čija se finalizacija očekuje do kraja 2020. godine”, istakli su u Ministarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: