Gigant ex YU gasi proizvodnju teške opreme, deli otkaze

Kompanija Đuro Đaković Industrijska rešenja donela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dela delatnosti proizvodnje teške opreme.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

15:24

Gigant ex YU gasi proizvodnju teške opreme, deli otkaze
(Foto: Thinkstock)

Ovo će sigurno dovesti do smanjenja broja radnika u kompaniji Đuro Đaković, ali će se za deo radnika za kojima postoji potreba u drugim segmentima Grupacije Đuro Đaković, omogućiti nastavak radnog odnosa. Preostali deo biće zbrinut skladno zakonskim propisima, prenose regionalni mediji.

Proces pronalaska kupca imovine koja služi obavljanju ove delatnosti još je u toku.

Đuro Đaković Industrijska rešenja najveći su teret poslovanju grupacije i razlog što je kompanija u gubitku. Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet meseci prošle godine ostvarila gubitak u poslovanju od 5,4 miliona kuna, što je za 6,3 miliona kuna manji gubitak nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci iz finansijskog izveštaja slavonskobrodske grupacije. Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet meseci ostvarila ukupne prihode u iznosu od 364,5 miliona kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 369,9 miliona kuna.

Društvo Đuro Đaković Industrijska rešenja je ostvarilo negativnu EBITDA i trenutno je u fazi restrukturiranja, saopštila je kompanija prilikom objave poslovnog izveštaja za devet meseci prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: