Blokada najvećih gradova u Španiji - taksisti protiv Ubera

Stotine taksija blokira saobraćaj u Madridu i Barseloni jer vozači zahtevaju strože propise za kompanije za prevoz po pozivu putem mobilnih aplikacija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.01.2019.

14:05

Blokada najvećih gradova u Španiji - taksisti protiv Ubera
Foto: Thinkstock

Taksisti u španskoj prestonici počeli su u ponedeljak u zoru štrajk na neodređeni vremenski rok, javlja agencija AP.

Njihovi lideri su rekli nakon sastanka sa gradskim zvaničnicima da su razgovori o okončanju spora završeni neuspešno i da će se protest nastaviti.

U Barseloni, taksisti demonstriraju ispred zgrade katalonskog regionalnog parlamenta i gomilaju vozila na kružnom toku u centru grada, što je dovelo da saobraćajnog haosa.

Španski vozači taksija optužuju rivalske taksi kompanije, koje pružaju usluge na poziv putem mobilnih aplikacija, za nelojalnu konkurenciju jer za njih, kako kažu, ne važe isti propisi i cene.

Policija je u stanju pripravnosti nakon što su prethodne demonstracije taksista rezultirale napadima na vozila kompanija koje posluju na bazi poziva preko internet platformi, kao što je Uber, dodaje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: