"Hej, mi i kosmos?! A nisu razumeli, nećemo slati ljude na Mesec"

Digitalizacija i razvoj tehnoogije bila je jedna od ključnih tačaka tokom posete ruske delegacije Srbiji, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

13:59

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

„Bilo je dobronamernih ali i zlonamernih komentara. Neki ljudi su mi rekli: ’Hej, mi i Kosmos?’ Nisu razumeli da to nema mnogo veze s tim što pričaju. Mi da šaljemo ljude na mesec niti možemo niti ćemo moći. I nije to tema“, rekao je Vučić.

Objasnio je da reč o tehnlogiji koja na primer, podrazumeva sonde za ispitivanje zemljišta, da se koristi u poljoprivredi, farmaciji....

„Tehnlogija koja pomaže da znate kvalitet zemljišta, da li i kako možete da gajite nešto...“

Rekao je i da je tokom posete Vladimira Putina bio prisutan i ruski investicioni fond.

„Razmišljamo u kojim sferama možemo da sarađujemo. Negde da u odnosu 50:50 uložimo novac, negde drugačije, ali u razvoj tehnologija, veštačke inteligencije, robotike...Nećemo moći bez toga da se takmičimo sa svetom“, rekao je on i istakao da je zadovljan konkretnim rezultatima posle posete ruske delegacije na čelu sa Putinom..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: