"Pre 6 godina kako da Srbija vraća dugove, a sada..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da napreduje trgovinska razmena Srbije i Rusije.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 17.01.2019.

15:00

Foto: Tanjug/ Darko Vojinovic

"Nama trgovinska razmena napreduje u ozbiljnim procentima, uvoz iz Rusiji je veći za 30 odsto, a izvoz iz Srbije je porastao za 4,1 procenata. U svim sferama života naši odnosi napreduju, i danas smo potpiisali mnoge sporazume, a tek ćemo ih potpisati", kazao je Vučić u obraćanju javnosti pred početak razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Palati Srbija.

On je kazao da je veoma značajna saradnja u digitalnim i informacijom tehnologijama.

"Svi naši dogovori i sporazumi po pitanju razvoja i infrastrukture ne samo da se razvijaju, već su i na visokom nivou. Vojno-tehničkoj saradnjom smo veoma zadovoljni", rekao je Vučić.

"Kada smo se upoznali pre šest godina, uglavnom smo razgovarali kako Srbija da vraća dugove, a danas Srbija nema problema s tim, plaća sve na vreme i postala je pouzdan partner Ruskoj federaciji", rekao je Vučić u uvodnom obraćanju, nakon kojeg su dva predsednika nastavili razgovore uz dve delegacije, u užem sastavu.

Ukazao je da bi nama trebao projekat "tačka ključanja", kako bi zajedničkim snagama napravili hab u Srbiji.

"Hoću da kažem da se svi naši dogovori i sporazumi po pitanju razvoja infrastrukture, odnosa u oblasti energetike, ne samo razvijaju već su na najvišem mogućem nivou. Vojno tehničkom saradnjom smo zadovoljni. Hvala vama za vaš doprinos i volji da pomognete našoj zemlji", rekao je on.

Vučić je, poželevši dobrodošlicu visokom gostu, rekao i da se nada da će se osećati kao kod svoje kuće, jer su Srbija i Rusija iskreni prijatelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: