Subvencije za 6.957 socijalno ugroženih porodica

Centar za socijalni rad u Paraćinu počeo je da prima zahteve i potrebnu dokumentaciju za subvencije komunalnih usluga.

Izvor: B92

Subota, 12.01.2019.

15:11

Subvencije za 6.957 socijalno ugroženih porodica
Foto: Thinkstock

Prema rečima Zorana Đorđevića, predstavnika tog centra, visina subvencija ostala je ista kao i prošle godine - 40 ili 95 odsto za utrošenu vodu i za iznošenje smeća u zavisnosti od uslova koje lice ispunjava.

"Lica koja ostvaruju pravo na 40 odsto subvencije za utrošenu vodu prilažu samo jedan od potrebnih dokumenata, a to je da u porodici imaju bar jedno nezaposleno lice ili penzionera. Ostali, ukoliko rade i imaju decu, prilažu izjavu da ne plaćaju ekstra porez na dohodak građana tako da i oni imaju pravo na subvenciju", kazao je Đordjević.

Pravo na 95 odsto subvencija na komunalne usluge uglavnom imaju socijalno ugrožene porodice.

"Za 95 odsto subvencija računa za utrošenu vodu i iznošenje smeća uglavnom se obračunava prihod porodice koji ne sme da bude veći od nivoa socijane sigurnosti ili da su korisnici novčane socijalne pomoći. Zatim lica koja ostvaruju pravo na tudju negu i pomoć, kao i lica sa pravom na boračku i invalidsku zaštitu", istakao je Đordjević.

Ove subvencije Paraćin je uveo 2013. godine, a prošle godine u opštini je 6.957 domaćinstava ostvarilo pravo i koristilo budžetske subvencije komunalnih usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: