Etihad otkazao A320 neo, depozit vraćen Er Srbiji

Etihad je odlučio da otkaže kupovinu erbaseva A320 neo. Depozit koji je Jat ervejz 1998. uplatio Erbasu vraćen je Er Srbiji, potvređno je za B92.net u Er Srbiji

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

16:55

Etihad otkazao A320 neo, depozit vraćen Er Srbiji
Foto: Air Serbia, arhiva

Kao deo tekućeg restrukturiranja Etihad grupe, Etihad ervejz je odlučio da otkaže kupovinu određenog broja erbaseva A320 neo. Depozit koji je nekadašnji Jat ervejz 1998. uplatio kompaniji Erbas vraćen je Er Srbiji i to je urađeno samo zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom, rečeno je u nacionalnoj avio-kompaniji za B92.net.

U kompaniji Er Srbija navode i da dugoročni razvoj flote ostaje deo strateških razgovora dva partnera.

"U avio-industriji vlada jedna od najjačih konkurencija i ona se stalno pojačava. Sa promenama u potražnji, agresivnom konkurencijom i nesigurnom cenom goriva, kao najvećeg fiksnog troška avio-kompanija, sve ozbiljne avio-kompanije pažljivo planiraju dugoročni razvoj svoje flote. To su glavni razlozi zbog kojih se Etihad ervejz odlučio da otkaže nabavku pomenutih 10 aviona", navodi ta kompanija za B92.

Podsetimo, Rojters je juče objavio da kompanija Etihad planira da otpusti 50 pilota do kraja ovog meseca a svetski mediji su pisali da je ta kompanija otkazala i narudžbinu 10 erbas A320 neo što je bilo direktno povezano sa Er Srbijom jer je upravo takav tip aviona trebalo da stigne u flotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: