Nemačka poručila SAD: Ne dirajte Ruse i Severni tok 2

Pitanja energetskog snabdevanja Evrope treba da se rešavaju u njoj, a ne u SAD, upozorio je ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

13:51

Nemačka poručila SAD: Ne dirajte Ruse i Severni tok 2
Foto: Thinkstock

Masova izjava dolazi nakon najava iz Vašingtova da bi Nemačka trebalo da se pridruži sankcijama SAD prema Rusiji i da zaustavi projekat Severni tok 2, inače bii sama mogla da se suoči sa sankcijama, zapretila je američka administracija.

„Uvođenje jednostranih sankcija Severnom toku 2 ne bi bio dobar put“, komentraisao je nemački šef diplomatije na marginama skupa Istočnog komiteta – istočnoevropske asocijacije nemačke ekonomije, piše Novac.hr.

Mas je rekao da uvođenje sankcija ima smisla kada one nisu same sebi cilj, nego su vezane za jasne i izvodljive zahteve prema onome na koga se primenjuju, što je slučaj sa sancijama EU prema Rusiji.

„Sankcije SAD prema Rusiji više nisu takav slučaj“, rekao je on i dao do znanja da Severni tok 2 nije samo nemačko-ruski, nego „sveevropski projekat“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: