Skandal: Ministar najavio prodaju Uljanika, kompanije demantovale

Holandska brodogradilišta Damen i Royal IHC demantovala su izjavu hrvatskog ministra privrede Darka Horvata da su zainteresovani za kupovinu Uljanika.

Izvor: Jutarnji list, Barbara Ban

Petak, 11.01.2019.

13:23

Skandal: Ministar najavio prodaju Uljanika, kompanije demantovale
Foto: Thinkstock

Naime, Horvat je izjavio da su sa brodogradilištima vođeni razgovori oko „najvećeg hrvatskog problema“, ali su obe kompanije potvrdile da nemaju baš nikakav interes za Uljanik.

Ovu situaciju prokomentarisao je gradonačelnik Pule Boris Miletić rekavši da je zaprepašćen lažnim informacijama ministra Horvata, piše Jutarnji list.

"Zaprepašćeni smo najnovijim informacijama da brodogradilišta Damen i Royal IHC , koja su prema najavama ministra privrede Darka Horvata bila jako zainteresovana i spremna da pošalju zajedničku ponudu za Uljanik, zapravo nemaju baš nikakav interes za hrvatska brodogradilišta, što su danas jasno dali do znanja“, kazao je Miletić.

Radnici Uljanika s punim pravom su ogorčeni. Nedopustivo je da ministar već mesecima nikog ne obaveštava o svojim aktivnostima oko Uljanika i 3. maja. Još je gore što ministarstvo već duže vreme zavlači sve uključene u proces, uveravajući Uljanikovce i javnost da postoji "silna komunikacija“ s velikim svetskim kompanijama o preuzimanju Uljanik grupe, dok je u stvari na njihovu adresu poslato tek obično pismo s informacijom da je otvoren data room, navodi Jutarnji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: