5 katastrofalnih poteza Ilona Maska

Milijarder i inovator Ilon Mask poznat po svojoj ekscentričnosti, i ponekad bizarnom ponašanju izazvao je ove godine reakcije od smeha do potpune neverice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2018.

15:30

5 katastrofalnih poteza Ilona Maska
(Foto: Getty images)

Ovo je top pet njegovih najećih promašaja 2018. godine.

Tvit o privatizaciji Tesle

U septembru, grupa investitora i akcionara Tesle optižila je Maska kako namerno spekuliše informacijama i tvituje kako bi manipulisao cenom kompanije. Ne samo da je tvitnuo kako planira da otkupi celu kompaniju nego da je za to i obezbedio novac od Goldamn saksa i vlade Saudisjke Arabije. Izazao je haos i na berzi.

Epilog je da je Tesla završila pod lupom ministartva i da je pokrenuta istraga. Srećom, na kraju je postignuta nagodba po kojoj je Mask morao da plati kaznu od 20 miliona dolara i da ode sa mesta predsednika Tesle.

Pedo Guy

U julu, Ilon Mask je optužio jednog od spacilaca da je pedofil kada je kritikovao njegovu podmornicu koja je trebalo da učestvuje u akciji spasavanje zarobljenih učenika u pećini Tham Luang na severu Tajlanda. Mask je planirao da koristi mini podmornicu kako bi pomogao spasavanju 12 dečaka i njihovog trenera.

Kasnije je Mask izbrisao tvitove i izvinio se roniocu. Međutim, skandal su mediji popratili, pa je došlo opet do pada akcija Tesle zbog njegovih „pisanija“.

Pušenje marihuane u javnosti

Mask je tokom poslednjeg intervjua koji je dao Džou Roganu pušio je marihuanu i pio viski, zbog čega je, prema pisanju pojedinih medija, vrednost akcije njegove kompanije počela da pada, a jedan od direktora je ubrzo dao otkaz.

Potez je izazvao naravno haos u medijima ali posledice su bile dublje.

Rizični potezi u fabrici

Šta se tačno desilo, verovatno znaju samo radnici i Mask sam, ali nekoliko medijskih izveštaja od avgusta govori o tome da je došlo do incidenta sa jednim vozilom kada je ugrozio bezbednost i svoju i zaposlenih ljut što proizvodnja električnih automobila kasni.

Maskov kratak fitilj

Pojavila se nedavno serija tekstova o liku Ilona Maska i njegovim učestalim napadima besa. Svedoci u člancima bili su inženjeri, rukovodioci, i drugi radnici koji su žečeli da ostanu anonimni.

Radnicima je, navodno, zabranjen prilaz Maskovoj kancelariji, kako ga ne bi izluđivali nečim što ne želi da čuje. Navodno se plaše da svaki dan mogu da dobiju otkaz u zavisnosti od njegovog rapsoloženja.

Sve češće, pričaju, naziva svoje radnike idiotima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: