SAD: Sporazum o slobodnoj trgovini s Britanijom možda nemoguć

Američki ambasador u Velikoj Britaniji Robert Džonson izrazio je sumnju u mogućnost za postizanje ozbiljnijeg bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.12.2018.

13:34

SAD: Sporazum o slobodnoj trgovini s Britanijom možda nemoguć
(Foto: Thinkstock)

To se odnosi, kako kaže na to ako britanski parlament usvoji sporazum o Bregzitu koji je premijerka Tereza Mej dogovorila s Briselom.

Džonson je u izjavi za Bi-Bi-Si (BBC) naveo da pregovaranje o "brzom" i "masivnom" trgovinskom sporazumu dve dugogodišnje saveznice "po svoj prilici ne bi bilo moguće" u uslovima predloženog sporazuma o Bregzitu.

Ambasador je ponovio zabrinutost predsednika Donalda Trampa oko sporazuma kome se snažno protivi i većina britanskih poslanika. Tereza Mej je rekla da planira da sporazum stavi na glasanje sredinom januara. Džonson je naveo da smatra da "defetizam" u britanskom stavu prema Bregzitu previđa brojne pozitivne stvari koje bi napuštanje EU moglo doneti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: